Babianarslen och utlösningsdagar...

Höll ett tal i lördags......som innehöll orden babianarsle och utlösningsdag...hmmm...(och nej det var inte någon sorts uppdrag..)  Det handlade om att man borde fira mor på barnens födelsedagar eftersom det är hon som har gjort den stora prestationen och att man i andra hand kanske skulle fira far med en enkel tulipan på hans utlösningsdag - för det är ju också en prestation. Babianarslet handlar såklart om en nyförlöst kvinna som inser att det inte kommer att vara hennes prestation som kommer att belönas denna dag varje år!

Min första förlossning då Alicia föddes var fruktansvärd. Jag stod och klängde och hängde på en gåstol på förlossningen i 36 timmar, epiduralen tog inte och jag hade fruktansvärt ont precis hela tiden. Barnet (Alicia) kom inte ner ordentligt så till slut kom läkaren och satte en sugklocka. Kan tala om att den sugklockan visade man INTE på studiebesöket på förlossningen. Innan han drog ut Alicia med en stålklocka stor som en assiett plastade de in hela golvet i salen och läkaren själv hade ett par vita gummistövlar. Makabert. Så barnens födelsedagar borde firas som moderns förlossningsdagar. Solklart. Sedan förlorade jag två liter blod för att ett kärl stod och pumpade i någon timme utan att ha blivit sytt. Min första blodtransfusion var sedan ett faktum. Men vem är det som får alla presenter idag?
Så: Grattis Nina på din förlossningsdag!!! (Nu är det 15 år och två timmar sedan hon äntligen kom ut..)

Jag, en jobbig person? Aldrig!


Min underbara dotter fyller 15 år!

Åh jag minns när hon var född och låg i baljan vid sidan av min BB-säng. Hon låg vaken och tittade på mig när jag vaknade och hon var så fin och hon var MIN. Hon är fortfarande min, denna glada öppna och galna tjej. Minns hennes knasgång då hon var ett-två år och alla hennes utstyrslar som hon klädde sig i. Halsband och något på huvudet var ständiga accessoarer. Pratade rent innan hon var två år och denna lilla mun som alltid pratade och pratade. Hennes utbrott som 2-åring, 3-åring, 6-åring och 13-åring... Hon har en dramatisk ådra på och utanför handbollsplanen...

Jag älskar dig så min lilla lilla tjej som är på väg att bli stor!
Här hade vi vunnit brännbollscupen i Umeå 2001, hon var 4 år! (F-n det var ju nyss???)
På Droskan med Challe och familj! 9 år
I Turkiet i somras, 14 år...
Hoppas att du får en underbar födelsedag min älskade unge!

Nya ljuslyktor...

...från Village. Visst är de fina?! Vi tänder alltid ljus när vi äter middag, vardag som helg.


Lördagen!

Jag ska börja med att konstatera att vi nu har vintertid OCH att vi då ställt undan våra utemöbler (eller min sambo har jobbat med det.) Tur att det blev vintertid inatt förresten. I annat fall hade jag inte varit hemma förrän 04.30 inatt men nu tjänade vi ju faktiskt en timme! Ha! Jag körde med den metoden som tonåring vid ett tillfälle, jag kom hem kl 3 och skulle egentligen ha varit hemma kl 1. När pappa skällde på mig slog kl 3 och jag sa att han var en surgubbe som bara bråkade om en timme eftersom klockan nu blev 2... Han fann sig inte riktigt utan fortsatte att vara arg (?????)
Gårdagkvällens fest var hur kul som helst. Vi höll till i Läkarvillan och var drygt 40 personer OCH det fanns en karaokeanläggning... Ni som känner mig vet att lyckan då var gjord och jag sjöng och sjöng. Pajade låtar som Let me entertain you, Främling, Hooked on a feeling, The final countdown, Man ska ha husvagn (????), Yes sir I can boogie och ja... Listan kan göras lång...
Som den gamling man är cyklade man efteråt till efterfest hemma hos Pernilla som var kvällens födelsedagsbarn där vi tjatade på och hade trevligt.

Söndagen började med en lång sovmorgon, sconesfrukost, pumpakarvning och stallpromenad med A. Ikväll är det handbollsträning med mina småfisar!

Jag o voffan...

...ligger i sängen och vilar. Det är så sövande med hennes andetag men det bästa är att hon inte hårar så mycket just nu.

Om en stund blir det att dra igång lite partymusik och komma på festhumör!


I got a feeling...

...that tonight's gonna be a good night!

Supersvår sudoku idag och ni kan kolla hur noga som helst :)

Idag blir det en tur ner på stan och sedan ikväll blir det 40-årsfest för min arbetskamrat Pernilla, ska bli jättekul!


Linas matkasse nästa vecka...

...ser ut som följer:

Veckans meny vecka 44

A Medel: Mandelgratinerad torsk med äppelsallad och potatis
B Medel: Sesampanerade kycklingnuggets med sötsur sås och ris
C Snabb: Kinesisk fläskgryta med grönsaker i sojasås
D Snabb: Krämig svamp- och älgfärspanna med ris
E Tuff: Pumpasoppa med svarta bönor och äppelbröd
Det blir spännande, jag tycker att det mesta ser gott ut, är lite skeptisk till pumpasoppan (undrar om det kommer en pumpa i matkassen, jag har ju redan köpt en stor en som vi ska karva imorgon...)
Återkommer såklart med betyg från hushållet! Vi kör kanske inte på måndag då det är min storpumpas 15-årsdag - då är det såklart önskemiddag som gäller här i huset.

Allvarligt!

När ska vi ställa tillbaka klockan så jag någongång får ställa undan utemöblerna???


Dagen så långt!

Jag steg upp i ottan, väckte alla mina barn som glatt traskade till ett uppdukat frukostbord så sent som möjligt och mina barn satt redan och åt frukost. Efter att ha lämnat trean på skolan så gick jag hem och jobbade surfade. Jag löste dagens sudoku utan att fuska och gick på en riktigt skön promenad. När jag kom hem åt jag min vanliga frukost bestående av havregrynsgröt med rivet äpple och lite omega3-tabletter två rostade mackor med bregott och skinka samt två koppar starkt kaffe (med lättmjölk).
Dagens outfit är en svindyr designoverall inhandlad i New York ett par Adidasbrallor från år 2000 och en Team Sportia t-shirt från 2003. Nu ska jag in i duschen för att åka och shoppa en ny höstgarderob ett par strumpbyxor.
See U later! <3

Klart!

(Men kolla inte så j-a noga då!)


Där fick jag!

Men hunden kommer inte att få bajsa förrän jag är klar. Att ha en vankande hund i köket ökar dessutom svårighetsgraden. Jamen anmäl mig till jordbruksverket då, hon har redan fått en chans men då kissade hon bara och jag har nog snart löst detta!


Barn nr 3...

...eller paschan som vi kallar henne har förmånen att få äta sin frukost framför tv:n. Jag har släppt taget. Givetvis fick inte ettan och tvåan äta framför tv:n. Livet ÄR orättvist.


Godnatt kossa muuu!


Min sambos disorder...

...kanske det inte är så snällt att lägga ut ett inlägg om. Men i alla fall. Alldeles nyss när vi höll på att bädda rent i sängarna så sade han att ko-kudden var hans kudde. "Men ser du inte att det är en kanin?" "Nej", svarade han, "och vet du vad, du vet de där siffrorna och bokstäverna som man ibland ska skriva på datorn för att bevisa att jag är en riktig människa, jag misslyckas alltid!" Hm, där fick jag förklaringen till att han vill para ihop alla möjliga sockar med varandra då vi sorterar tvätten...Han är ingen riktig människa, han är sån där cyborg med hoppben och stålpansar. Som inte kan skriva inlägg på alla sajter på nätet.


Städat...

...plockat och dammtorkat i hela huset. Jag var så snäll att jag även var in på storbarnens rum. Puh. Nu har jag sett True talent, läst träningsbloggar och kikat efter julpyssel. Allt på samma gång, inte konstigt man är lite snurrig i skallen ibland.

Imorgon är det fredag och jag ska njuta hela dagen av ett rent hem. Ser fram emot en 40-årsfest på lördag så jag måste nog åka och handla något fint till mig själv!

Jobbelijobb...

...men man kan väl göra det lite mysigt i alla fall!?


Dagens...

...sudoku!! En av mina laster och ärligt talat så är medel ingen utmaning :)


Maskeraddisco!


Drama!

...var det på träningen idag. En av mina tjejer slog sig i något vasst då hon klättrade för att hämta en boll. Hon fick ett riktigt djupt och långt sår under knäskålen och det gick nästan att se ner till benet. Jag tejpade ihop det med sporttejp och en hoprullad dambinda och körde henne till akuten där hon blev sydd. Stackars.


Märkligt?

Idag på Iksu var jag med om två märkliga situationer. Den första var när jag klev in i bastun där det satt en utbytesstudent och läste en uppsats. Uppsatsen blev blötare och blötare men hon satt kvar. Snacka om panikläsning...

Jag gick ut ur bastun och in i omklädningsrummet, satt som vanligt som Gud skapat mig för att inte eftersvettas då en person kom in. Normalt sett skulle jag bara sitta kvar men nu grep jag reflexmässigt efter handduken för det var ju en kille som kom in. Eller var det? Håriga ben och som sagt, killradarn gick igång. Å jag vet faktiskt inte om han höll god min eller om det var en hon... Stackars hen.


Ingen återvändo!


Haha, jag hade visst packat maten!


Å vad ska man då skriva om...

Jag börjar med att skriva att jag vill ha min träningslust tillbaka! Jag som egentligen älskar att träna och såklart känslan efteråt lurar mig själv med att inbilla mig att jag får ju sååå mycket träning av att köra med mina stortjejer (jag är tränare för ett gäng 15-åringar). Visst, det är sant, jag rör på mig väldigt mycket men jag vill göra något jobbigt som någon annan kräver av mig!! Jag vill känna blodsmak och tänka att nu orkar jag inte mer, snälla sluta plåga mig!!! Nu när jag tycker att något blir jobbigt så kliver jag ju bara av eller byter övning eller så MÅSTE jag gå och bläddra i min träningsplanering (sure!).


Nu ska jag jobba någon timme till men sedan bege mig till världens bästa träningsanläggning och träna. Men vad har jag inte bestämt. Finns inget pass på eftermiddagen och jag hade för mycket att göra till lunch. Oj, jag har visst glömt lunchen hemma. Jefla skit, jag packade ju in hemmapizza från i fredags i en rosa burk men var lade jag den? Kanske i hallen till hundens stora glädje?
Så, jag återkommer med en TRÄNINGSRAPPORT! Nu KÖÖÖÖR vi!!!!

RSS 2.0