Seniorhandboll i GUIF!

Nu är det anmält och klart - det blir damhandboll i GUIF till hösten i div. 2. Våra äldsta tjejer har gått igenom alla ungdomsår sedan handbollen startade för tio år sedan i GUIF. Liten blir stor...

Promenad och hemmajobb

Idag tog jag den första promenaden i lite raskare takt. Tyvärr var det ganska blåsigt men det kändes bra i alla fall.

Rättade klart mina tentor och hann med annat skrivjobb också. Imorgon har jag lite möten men ingen undervisning förrän på onsdag. Nu snart börjar det faktiskt att lugna ner sig på undervisningsfronten efter ett par stenhårda veckor både dag och kväll.

Och snart är det riktig vår! Provade att sitta i solstolen en liten stund idag men det blåste för mycket. Men snart...

Våren är här!

Började dagen med ett träningspass i gymmet:

3 varv
- Djupa benböj med boll bakom ryggen 15 st
- Mage (raka, paddla, crazy Ivans) 30 - 60 reps
- Höftlyft med fötter på boll 16 st
- Ryggövningar (plankrodd, "paddling", raka lyft) 20 st
- Utfall 16 st
- Bicepscurl 15 st
- Skridskohopp/löpning på stället
- Tricepsövningar
- Axelpress
- Draken

Sedan en lång stretch av knät, gående löpskoleövningar med höga knän/spark i baken. Testade lätt jogg och det gjorde inte ont någonstans - lycka!

Därefter blev det lite läsning i solen, sedan hundbajsplock på gården, två fulla kassar blev det... :)

Förresten - i fredags gjorde jag mitt första riktiga spinningpass och det gjorde inte alls ont! Sparade mig från de stående tempohöjningarna, stod bara kvar och trampade i grundtempot.

Helgen har varit helt fantastisk, trevlig AW med bästa kollegorna på fredag kväll, en härlig dag igår med en del inhandling av målargrejor till Sagas rum och avslutade med en riktig sommargrill.

Nu är det handboll på TV och vi ska grilla hamburgare, mums!!

Lilla snigel

Lukas: Alicia, vad är jag för något?
Alicia: En snigel!!
Lukas: Hur f-n visste du det???

Great minds think alike....

Förnöjsamhet

Förnöjsamhet. Smakar på ordet men varför stämmer det aldrig på mig? Aldrig nöjd. Har nyss avslutat en tuff undervisningsvecka men tänker bara framåt. Har tränat fyra av veckans fem dagar men planerar helgens och nästa veckas träning. Varför kan jag aldrig bara nöja mig?

Ystad Saltsjöbad

Detta är ett ljuvligt ställe! Jag ska hit i november och maj 2014, längtar redan och då kommer jag att vara bra i mitt knä!!!

På väg hem nu efter att ha undervisat här i tre dagar...


Jobbig dag...

Igår kväll hade jag så ont i den vänstra vaden att jag misstänkte blodproppar igen. Blodprov på vårdcentralen indikerade propp. Åkte därför in till akuten redan kl 7 i morse men nu kan propp äntligen uteslutas. Gjorde ultraljud på mitt ben men allt var normalt!

Taxin mot flygplatsen och Ystad avgår hemifrån om 90 minuter och jag måste ändå vänta på läkaren och sedan ta en buss hem!

Den här dagen blev inte som jag trodde...

Medan jag väntade på läkare i morse så sprang jag till sjukgymnasten också! Dags att börja småhoppa!!


Akuten..

...sjukgymnasten och nu akuten igen...


Luleå!

Tillbringar helgen i Luleå!

Igår tränade vi på ett fräscht gym i närheten av Coop arena. Det blev benpress, benspark, höftlyft, mage, rygg, triceps och Draken. Inledde med 20 min på crosstrainern med 160 i puls.

Efter träningen åkte vi ut mot skärgården och promenerade efter isvägen till en liten ö där halva Luleå befann sig!

Sedan blev det bastu och hockey. Lule tog sig äntligen till final och nu är det bara Skellefteå kvar att besegra ett antal gånger.

Det har tydligen snöat i Umeå så vi har inte överdrivet bråttom hem. Lukas håller ställningarna hemma!




100 kg!

Nu är 100 kilosvallen sprängd vad gäller benpress och jag höjde med 2,5 eller 5 kg på varje övning jämfört med i lördags! Det är en härlig känsla att känna att man blir starkare för varje gång man tränar - det är inte så ofta i livet jag känt så här!

Hemma nu efter att ha cyklat hem 3 km, cyklat inne en mil och gått två km på bandet. Allt detta efter att stående ha föreläst i sammanlagt fem timmar idag. Jag tror att jag är på gång att bli bra...


Undervisningsperiod

Inledde en tuff undervisningsperiod idag med att ha kursintroduktion för polisstudenterna som ska börja läsa juridik.

Nu blir det undervisning varje dag i fyra veckor, gäller att hålla i träningen trots det!

Imorgon blir det ett pass på förmiddagen och ett pass på eftermiddagen. Man blir rätt less på sin egen röst efter fem timmar...


Påsken 2013

Den inleddes hemmavid på skärtorsdagen med träning och därefter en spontan påhälsning hemma hos Oskar och Sandra som bjöd på både gott att äta och dricka.
 
Långfredagen innebar Sagas nioårsdag och sedan brödbak och därefter middag och övernattning hos bästa familjen Lundgren. En fantastiskt god grillning, illerfacerape och en sen kväll blev kontentan av det! Efter en gofrukost med scones och te åkte vi hemåt och förberedde kvällens påskaftonsmåltid: kalkon hemma hos oss och uppvaktning av båda Saga och svärfar som fyllt år! Hann dock med ett rejält benpass även på påskafton.
 
Påskdagen inleddes med lite sol på altanen. Vi åt en god pasta carbonara och såg lite serier på kvällen.
 
Idag har jag tränat (se förra inlägget) och sett en hel del handboll. Nu ska jag förbereda morgondagens föreläsning - eller egentligen introduktionsföreläsning...
 
 

Lite nya övningar!

Dagen inleddes med en promenad till C-H för lite gym. Körde benböj (bara med stången (20 kg) men ändå! Första gången efter operationen hade jag en stång på axlarna!

Sedan dristade jag mig till att utmana baksidorna på Draken också!

Dagens pass:
Benböj 3 x 15
Drag bakom ryggen 2 x 35
Bicepscurl 20 st med 10 kg
Draken 3 x 16 med 5 kg
Mage 3 x 30 (raka och sneda)
Crazy ivans 2 x 20
Rygg ups 30 st
Plankrodd 20 st
Höftlyft enbens 2 x 16, tvåbens 16 st

Promenad på 3 km vilket förmodligen var min längsta efter operationen - så på det hela är jag väldigt nöjd med mina ben idag!

Nu ska vi grilla lite hamburgare på baksidan och imorgon är det jobba!!

RSS 2.0