Promenad till havet

Gått en skön promenad ner till Ålabodarna. Havet är ganska upprört idag. Jag är lugn och glad.


Godnatt!

Nu ligger jag i sängen och har släckt lampan. Avslutar med utsikten från mitt fönster.


Morgonlöpning...

...är verkligen inte min grej men för att jag ska hinna med motion i dagsljuset så fick det bli nu. En löptur från slottet, i slottsparken ner till Ålabodarna och tillbaka satt inte fel. Som vanligt springer jag på lite väl hårt i början när jag hade nerförslut så jag var trött när jag skulle hem i uppförsbackarna... Men nu är det gjort, dagens motion!


Bilder!


Dunsat ner på sängen i hotellrummet

Befinner mig på Örenäs slott och det ligger strax söder om Helsingborg och verkar helt ok så länge!


Morgonpromenad på en höjd

Hade en riktigt skön morgon. Lämnade Saga och tog sedan en riktigt backig promenad nedanför Tomtebo. Hunden rusade lyckligt och jag sjöng julsånger för full hals. Roade nog en busschaufför som väntade vid ändhållplatsen då jag kom ut ur skogen och skrålade: Låt det brinna-a, låt det brinna-a...

Nu är det dags för avfärd mot Skåne där jag ska undervisa rektorer i dagarna tre! Ska bli trevligt!


Väntar på advent...

...och har tjuvstartat liiite...

Summerar veckan: 32 undervisningstimmar och totala arbetstimmar? Tja, omkring det dubbla. Antal genomförda träningspass i handboll: bara 2. Men imorgon väntar ett pass mellan kl 9 och 14!

På söndag ska vi sjunga in advent på sjöfruskolan kl 13, kom dit vetja! Sedan i full galopp (!) till ridningen kl 14... Jihaaaaa!!!!!


Jag ljuger...

...jag har ju även haft ett pass yoga med stortjejerna. Riktigt skönt. Kanske jag skulle utbilda mig till riktig yogainstruktör?


Behöver jag säga något mer?

Jobbar. Jobbar. Och jobbar.


Rast i polisfabriken

Tidigare idag när det bara var en timme kvar!


En snabb kopp kaffe

Fyra timmars undervisning avklarad, nu återstår fyra timmar på polisutbildningen! Ha en bra dag!

Tisdag kväll gick alldeles för fort

Kom hem från jobbet kl 18, åt och fortsatte jobba. Såg på tv en timme med Saga och har därefter jobbat till nu. Och nu ska jag sova. Hur deprimerande är inte det, att jag precis ägnat en av veckans tre handbollslediga kvällar till att jobba? Fy fan vad jag ska vila under jullovet!!! Jag kommer att vara så sjukt värd det!!!!!


En måndag i november.

Vaknade en sekund efter att jag hade somnat. Kändes det som. Ett morgonmöte sedan föreläsning. Både jag och studenterna var lite sega men vi skyllde på denna novembermåndag.

Lunch med min fina Ann och två kollegor, var tyvärr tvungen att kasta i mig kaffet för att springa till ett möte med rektorsprogrammet där jag undervisar.

På kaffet blev jag överraskad med tårta och present! Åh vad glad jag blev! Jag är ju inte ens anställd av dem utan jag är inköpt på timmar. Så himla varma och omtänksamma människor! Jag fick ett presentkort på iksu och jag tror att det ska användas till någon form av behandling när denna undervisningstid är över...


Ibland blir man bara så trött.

Jag hade 20 barn på min träning idag. Ensam. Barnen var antingen speedade eller buttra och sura. En handfull var pigga och glada men i övrigt var det mest gnäll. Vid samlingen efteråt frågade jag dem hur många som hade ätit något innan träningen. Fyra stycken räckte upp handen. Jag talade om för dem att nästa gång skulle de ha ätit i vart fall ett mellanmål innan träningen. Suck, hur tänker föräldrar? Det är ju barnen som inte får en rolig och lustfylld stund. Några låg mest och krälade på marken, andra kom och drog i mig och ville göra något annat och en annan ville ha vattenpaus. Ibland blir man så trött.


Lussebullar à la Nilssons!


Jag blir så glad när jag bakar!

Så sjunger min underbara Saga när hon rör runt i lussebullesmeten! Visst är det så? Skulle jag driva någon slags verksamhet för personer med psykisk ohälsa så skulle de få baka, äta och träna hela dagarna. Det ÄR njutbart att stå med degen upp till armbågarna och kavla bröd så svetten rinner. Det ÄR tillfredsställande att känna värmen och dofterna. Jag blir så glad när jag bakar!


Sovit dåligt...

...drömt om att jag hållit i handbollsträningar och coachat matcher varvat med att jag föreläst, nästan så att hela föreläsningar fått plats i mina drömmar. Min sista dröm var att jag och Saga körde bil på Haga och var på väg hem, vi hade tusen ärenden att göra när bilen helt plötsligt knäppte till och slog av sig. Hur jag än vred på tändningsnyckeln så gick den inte igång...Jag klev ur mitt bland vägarbeten och rullade själv bilen upp till parkeringen utanför Gammliahallen. Gick till Ok, köpte två säkringar på 12 resp 24 ampere och bilen gick igång igen och jag körde hem.

Idag har jag en ledig dag men det är stall kl 14 och kl 18 har jag handbollsträning med mina små. Däremellan måste jag jobba. Massor. Har föreläsningar fulla veckan varvat med handledning och möten. Jag ljuger inte om jag förmodligen kommer att jobba omkring 60 timmar under veckan som kommer och ägna 15 timmar till handbollen...
Jaja, nästa helg ska jag stöka fram julen, kanske hinna städa lite under veckan som kommer också. Måste påminna mig om att jag faktiskt älskar handbollen och alla ulliga gulliga!

Jag är född sadist!

Kräftfotboll, hehe...


Lunch och snart föreläsning igen.

Började morgonen med en promenad, och nej - det brukar inte vara min grej att göra något innan frukost. Jag är vrålhungrig när jag vaknar. Hunden var överlycklig och när vi nästan var hemma så belönade hon mig med att bada i ett dyhål så det blev hundtvätt när vi kom hem. Nu har hon legat på en handduk i sängen sedan kl 9 så hon är sjukt nöjd.

Jag har haft handledning på nätet, förberett eftermiddagen och lite av nästa veckas undervisning. Ska hoppa in i duschen nu och sedan äta lunch.

Fysträning med tjejerna!

Idag introducerades den vackra rörelsen frivändning...

Stretch är också alltid bra!


Dagens boktips!


God morgon!

Kanske min förkylning peakade igår, jag mådde verkligen dåligt och hade svårt att andas men med lite mollipect blev det bättre.

Föreläsning i hälso- och sjukvårdsrätt idag, ett ämne som jag gillar mer och mer faktiskt!

Ha en bra dag!


Å ämnet för dagen är....

...tralalalallalalallalal: ALLMÄN RÄTTSLÄRA!!!!

Föreläsningen gick bra...

...även om jag spårade lite igen. Pratade om begreppet skada och att det kan avse olika sorters skada, t ex ekonomisk skada eller integritetsskada. På en fråga vad som skulle kunna vara en integritetsskada gav jag exemplet att någon hade kunnat stjäla min soppåse där jag hade slängt mina gamla förlossningsbilder, ehhh, va?? Hur slank det där ut snabbare än blixten? Va f-n...

Kom nyss hem med en uppsjö av träningsoveraller, matchställ och shorts som mina länslagstjejer ska få prova ut på lördag.

Min onda hals och jag...

...åker nu till universitetet för att föreläsa om allmän rättslära i tre timmar. Wish us luck!


Serietabellen!

Nu ser den väldigt bra ut!!! Njuter så länge det varar... Vi ligger 2:a!!


På väg...

...till Sollefteå med mina stortjejer. Två seriematcher väntar!


Vilken vecka!

Massor av möten och undervisning, handbollsträningar och körsång. Igår kväll var vi tack och lov bortbjudna på tacos och vin, najs :)

Idag är det en ledig dag så jag försöker hinna ikapp med en del administrativt, planerar nästa helgs länslagsläger och då nästa helgs handbollsarrangemang, det gäller att vara ute i tid när man inte har så mycket tid...

Ikväll är vi också bortbjudna på mat. Egentligen var dealen att vi skulle vara barnvakt och bjuda J:s syster och sambo på bio. Det hela slutade med att de inte hittade någon film och att DE bjuder OSS på mat? Hm.

Imorgon är det avfärd till Sollefteå kl 8.00 för handboll hela dagen, kommer hem runt kl 21...och på måndag startar hamsterhjulet igen och denna hamster är inte död. Ännu.

Ha en skön lördag - det ska jag ha! Slappar just nu framför Vinterstudion, skönt och avslappnande...

Som jag har väntat...


Fredag!!!!

Har precis undervisat färdigt. Avslutade veckan med rättegångsspel och det är ju alltid roligt! Pigga trevliga studenter var det också! Nu ska jag bara hem och ta det lugnt. Är dessutom bortbjudna på middag ikväll! Trevlig helg på er alla!

Universitet tidigare idag:


Rektorn och lagen...

...heter konferensen jag ska vara med på idag. Och bara lyssna. Underbart och precis vad man behöver när man dagen innan hade en mastodontdag.

Jag var med Saga på en familjekväll på hennes kör. Supermysigt och vi ska sjunga tillsammans på första advent. Barnen ska sjunga melodistämman och vi vuxna över och understämmor till dem. Fanns några som var riktigt bra!

Nu ska jag njuta av lugnet en stund...


Vad gör vi, nu kör vi!

Fy bajs vilken jobbig vecka jag har inlett! Igår jobb, förberedelser och möten. Handboll på kvällen. Idag har jag administrerat, förberett och spelat in föreläsningar hela dagen. Ikväll ska dottern på damhandboll och vill ha sällskap. Onsdag bjuder på 8 timmars ren undervisning, kör med lilla dottern på kvällen. (Egentligen har jag handboll men prioriterar Saga då det är familjekör.) Torsdag bjuder på heldagskonferens (lär väl sitta och sova). Torsdagkväll innebär fys. Fredag ge rmig halvdagskonferens och toppar med att undervisa på eftermiddagen. Bortbjudna på kvällen, barnvakt på lördag och handboll från 8 - 20 på söndag.

Jag är förkyld också. Bläää.

Bara gnäll.

En lång söndag...

...går mot sitt slut.

Middagen igår var super! När vi kom till bygdegården möttes vi av fördrink med fyra olika entrérätter: bl a grekisk sallad på spett, ankleverterrin, kalvfärsbullar på spett.

Förrätten bestod av grillade pilgrimsmusslor på en ruccolabädd, strimlad parmesan, körsbärstomater och en god dressing.

Varmrätten var Gordon Ramseys favorit: biff Wellington med en potatisduchesse (typ mos).

Till efterrätt bjöds det semifreddo med björnbär och hallon som legat i Madeira.

Allt var så gott och det är så härligt att se alla barn! Våra barn är äldst i gänget och tonåringen tog en buss till pojkvännen, Mellan fick skjuts hem tidigare medan Liten hade väldigt kul men det var en sovande tjej vi plockade med oss i taxin...

Idag har jag haft sovmorgon, varit till stallet och promenerat med min goa vän Ann sedan blev det tårtkalas, lite jobb, handbollsträning med de små, middag, true talent, walking dead och sängen. Zzzzz.


Allhelgona och en stark tradition!

Varje allhelgona innebär en allhelgonamiddag och inte vilken middag som helst utan en alldeles fantastisk middag. Traditionen inleddes av mina svärföräldrar och vänner till dem. De började i liten skala men nu när tiden har passerat så är vi drygt 30 personer på dessa middagar med ursprungsparens barn och barnbarn. Middagen anordnas varannat år av herrarna och varannat år av damernas. Tidigare gick vi runt i allas hem men nu när vi är så många så måste vi hyra lokal. Förra året var det damernas i Sävar bygdegård, kolla vad fint vi hade dukat!

Alicia på fest!
Långhårig Lukas!
OBS! Kalaset avslutas med att ALLT bedöms och betygsätts, hur var stämningen då vi anlände? Kände vi oss välkomnade? Hur var dukningen? Service? Dryck och mat? Helhetsbedömning?

Natti natti

Jag o voffan knyter oss nu...


En riktigt lazy dag...

...har jag haft igen. Det är som om min kropp och hjärna laddar för några tuffa veckor (vilket är precis det de gör). Skjutsade Sagis till stallet för ridlägerdag, läste ut en bok, surfade, rättade lite, hämtade Sagis och sedan såg vi en film tillsammans: Captain America som passade perfekt en dag som denna.

 

Nu sippar jag på ett glas rödvin, äter några kex med mögelost och väntar på att min pizzadeg ska jäsa sedan blir det hemmapizza här (som varje fredag).

Ikväll och inatt har vi LAN här i huset då tre P12:or sitter uppkopplade mittemot varandra på Lukas rum, ganska charmigt faktiskt!

Även tonåringen har nattligt besök, hmm...kanske inte lika charmigt men ganska gulligt ändå. (Trodde aldrig jag skulle tycka det men det är en toppenfin kille.)

Träningsvärk har också präglat dagen. Hoppas det svider lite för mina tjejer också.

 

 


NTC = Nike Training Club


Styrkefys ikväll

Varje torsdag har jag en timmes fys med mina 15-åringar där jag försöker få dem att bli starkare och snabbare men också få dem att prova på lite av varje. Ibland är det vanlig cirkelträning, ibland lite löpbetonat, aerobics, yoga eller annat. Idag skulle vi köra tillsammans ett NTC-pass med vikter. I 45 minuter körde vi intervaller med wood chops, dead lifts, sumo squats med press, situps, armhävningar etc. Riktigt skönt för hela kroppen och timmen bara flög iväg. Lite stretch och sedan avslappning med Melissa Horn så hade kroppen fått sitt. Finns INGET bättre än känslan efter ett bra träningspass och alla var så svettiga och nöjda.

Mina tjejer har jag för övrigt tränat sedan de började ettan - de går i nian nu och jag älskar dem allihopa! De ger mig så oerhört mycket glädje, det kan vara tungt att gå till träningen en mörk kväll i november men väl där stöter man på en hord härliga tjejer som ger en så mycket energi.

Skogspromenad!

Underbar prommis i skogen intill. Avslutade med att vandra igenom några villakvarter. Passerade en gångtunnel och jag hohoade min vana trogen. Ni vet, det ekar ju så kul. Nåja, jag brukar ju bara göra så med barnen men det glömde jag bort och givetvis kom det en ung tjej från andra hållet som log stort åt mitt tilltag. Jaja, då har jag glatt någon idag!


Halva dagen har gått...

...och jag har mest suttit och småpysslat, svarat på mail, snickrat ihop tentor och planerat för nästa vecka. Nu går jag in i en tung undervisningsperiod med upp emot 30 timmars undervisning per vecka. Utanpå det tillkommer möten, inläsning, förberedelser och efterarbeten samt att jag kommer att ha en distanskurs som löper parallellt med allt annat. Tjo. Vi ses i mitten av december!
Glömde att berätta att det blir en rad matchdagar och läger under helgerna fram till mitten av december också. Förutom mina vanliga fyra kvällar i veckan alltså. Nä nu blev jag gnällig. Bara att bita ihop och borra ner huvudet. Jag lyfter det igen lagom till lussebullsbak och julpynt, sicken j-a tur att jag ÄLSKAR julen!!!

Saga på bio!


Smurfat en film på bio!


Idag har vi en ledig dag!

Jobbade så mycket igår att jag idag ska unna mig att vara ledig. Ska ta med Sagis på bio men hon har inte bestämt om vi ska se Smurfarna eller Savannens hjältar (jag känner att jag inte bryr mig!).

Härligt med tidsomställningen (på fler sätt än att utemöblerna är borta) - det är ju inte så jobbigt att stiga upp på morgonen (ännu)!! Härligt att vara ledig men ändå stiga upp kl 8, det händer inte i vanliga fall kan jag säga.

Linas matkasse i veckan och igår åt vi kinesisk fläskgryta men det var för mycket timjansmak för min del... Ikväll ska vi laga pumpasoppa till oss vuxna (eller till lunch) och även laga chickennuggets med sötsur sås.

Handbollsträning med de stora ikväll, de ska få springa de små liven, hehehe...

Dagens roligaste...

...var egentligen inte så roligt men jag tror att både jag och studenterna var lite trötta idag: jag råkade säga fuckförening istället för fackförening flera gånger... Skitkul - NOT! Mest pubertalt att ens skratta men...sån är jag...

Jobbar ikväll med lite skadeståndsrätt för att jag ska gå på bio med min lillstumpa men nu ska jag se på True talent - medan en av mina bästa kompisar ska se RIHANNA!!! Livet är inte alltid rättvist. Ha så kul kära Challe o Mimmi!!!

Undervisning hela dagen...

...haft seminarium i arbetsrätt så nu är jag rejält trött. Ikväll är det tomt. Ledigt. Inga måsten. Otroligt skönt.

RSS 2.0