Humor!

Tjejerna fick tillreda sin egen mat. Indelade i två lag fick varje lag en påse var. Lag 1 tillredde förrätt och efterrätt, lag 2 varmrätt!

Menyn:
Jordärtskocksoppa
Lasagne
Fruktsallad med vaniljvisp


Länslaget hela dagen!

 

 

 


Västerbotten!

Imorgon är det dags för vårt sista länslagsläger i handboll för flickor -96. Vi har haft hand om laget sedan maj 2010 och nu den 13-15 januari ska vi åka till Sverigecupen i Katrineholm och möta andra län.

Imorgon och på torsdag ska vi träna totalt sex timmar så det är inte så farligt mycket. Däremellan ska vi umgås och övernatta tillsammans. Att vinna är en sak och att vara en del i ett socialt fungerande lag kan vara en helt annan sak :)

Återkommer imorgon med fler rapporter!

Alicia i sin nya overall:


Färdig kalkon!!


Lycklig son i målvaktsutrustning!


Kalkon


Annandag jul

Idag är det annandag jul så vi har kommit till dag 3 i firandet och idag ska vi göra vår juldagskalkon! Kanske det bästa av allt under julhelgen!

Mamma jobbar imorgon så hon valde att åka hem tidigt, synd för henne som missar kalkonen...

Jag har precis gjort efterrätten klar så nu ska strax kalkonen in i ugnen för en tvåtimmarsgrillning, återkommer med kalkonbilder!


Skinkan griljerad och bröden gräddade!

Nu är det bara mor som saknas, när hon är hämtad ska vi äta upoesittarmiddag i form av skinkmackor med öl!!!


Dan före dopparedan!

Det känns som om läget är helt under kontroll, ska griljera skinkan och baka färdigt bröden. Kanske koka lite mer knäck även om jag brände mig nyss... Skulle göra kulprov men smeten var för het trots att den var i vatten. Ajajaj...

Nu kör vi vidare - med julmusik på paddan!


Vågar jag viska...

...jullov...!!!!!!

Lycka! Och granen är klädd, alla julklappar inhandlade och imorgon ska vi handla mat, baka bröd, göra tjälknul, städa, byta resten av gardinerna, ta fram tomtarna, pepparkakshuset och på kvällen blir det jogg till träningen där jag ska köra ett julyogapass med tjejerna och sedan jogga hem!

Mina gotjejer gav mig julklappar idag efter träningen: lukta gott/bad-grejer och choklad! Supertack!

Jag och J har firat en annan sak ikväll. Lite hemligt än så länge, hehe....

 

 


Drömmer vansinniga drömmar

Hela helgen och början på denna vecka har jag drömt märkliga och oftast ganska otäcka drömmar. Jag befann mig helt plötsligt i London och åkte på någon slags räls i en båt över Themsen. Självklart ramlade vi ner i floden och min iPhone blev ju blöt. I nästa ögonblick befann jag mig på en skitläskig äventyrsbana högt ovan Skellefte älv. Jag satt på en stock som blev smalare och smalare och försökte ta mig fram. Saga var med och ville inte och det gav mig ju en bra orsak till att avsluta själv, slutet på banan var annars att hoppa i älven från cirka 20 meters höjd.

Natten efteråt drömde jag att jag mördade, eller snarare slaktade en man. Jag styckade kroppen och gömde den i en bil och gick till jobbet. Bara en stund senare råkade jag mörda två personer men de morden skulle jag nog kunna få till nödvärn. När jag skulle ta bilen hem så hade polisen tagit hand om den och placerat den i en lastbil så jag passerade bara parkeringsplatsen och gick till en busshållplats istället. När jag stod där började jag komma på att jag faktiskt inte lagt kroppen i min egen bil utan i bilen som stod parkerad intill så jag kanske skulle klara mig... Tror att just den drömmen beror på denna serie som jag just nu intensivtittar på: 
Inatt drömde jag att det var världens fylleslag i Granhult, byn där pappa växte upp och där jag som barn älskade att vara. Det var massor med folk från byn där, även sådana som inte borde vara där. Jag kände mig väldigt vilsen och förvirrad hela den natten. Det fanns en gigantisk klättervägg som jag klättrade i väldigt mycket men givetvis utan sele...I granis behöver man inget sånt!
Nu ska jag duscha och åka till universitetet för handledning av en student. Jag har läst uppsats och rättat hela morgonen.

Handboll i mitt hjärta!

Jag älskar handboll! Finns inget bättre. Handboll har allt: bollen, kampen, löpningen, målet! En bra handbollsspelare är stark, snabb, spänstig, seg och smart. Handboll kräver en allsidighet som ingen annan sport och jag ångrar inte en sekund av de 31 år i följd som jag ägnat sporten! 80 pass sedan 23 augusti talar väl också ett tydligt språk..,


Lång mötesdag idag...

...från tidig morgon till kl 17... Men det är sista riktiga arbetsdagen! Imorgon rättar jag hemma och har ett handledningsmöte på eftermiddagen. Snart är julen här. Lycka!

Handbollsdag och fjärde advent!

Idag åkte jag med småtjejerna födda 03/04 till Nordmaling (drygt 5 mil härifrån) och spelade handboll.

Nu är den intensiva dagen över som inleddes och avslutades med bilkörning i snömodd med dyrbar last. Snart snart julledigt!


Födelsedagsblommor!

Fortfarande fina!!


Sorry...

Dålig uppdatering jag vet. Men vad har hänt sedan Lucia då? Inget särskilt frånsett att jag fyllde 40 år i onsdags! Grattis mig men vi hade faktiskt redan firat så det kändes inte något speciellt. Fick i alla fall blommor från fina vännerna Challe och Erica med familjer! En jättefin vinterbukett som fortfarande står så fint! Det kom även blommor från mina kära kollegor vid rektorsutbildningen, present från fina vänner i Göteborg (Mia o Ulli med familjer) och från Katja i Stockholm. Sedan fick jag ett par hundra grattis på facebook som också värmer. På kvällen uppvaktades jag av mamma och Jockes föräldrar, resten av familjen och släkten ringde även under kvällen. Tusen tack till er alla!

På själva högtidsdagen var jag med klass 1c på Sjöfruskolan hela dagen och var precis slut när jag kom hem. Shit det är intensivt att vara skolbarn...

I övrigt har det varit en lugn vecka, har klippt mig och idag köpte vi äntligen julgranen, en ädelgran såklart och den ska nog få komma in på onsdag kväll tror jag!

Idag fick jag dille på att virka så jag gick till garnaffären och beställde garn och virknål för nu ska det virkas mormorsrutor, ska göra ett överkast till vår säng!

Luciadagen

Här hos oss startar alltid Luciadagen med lussebullar och varm choklad med grädde. Till frukost. Lucia på TV och en massa tända ljud. Täckena i soffan och dundermys...

Sedan bar det av till Sjöfruskolan och deras luciatåg och min fina Alicia fick äran (de hade lottat) att vara Lucia för hela skolan. Hon var så fin och de var så duktiga och alla sjöng så fint - även Lucia!

Sjöfruskolans lucia 2011

EFIT!

Gillar ju funktionell träning så nu läser jag om hur man kan ta det till en annan nivå... Inspirerande!


Äntligen!!!

Massor med snö!!


Igår kväll blev det...

...både jogg och styrketräning. Mina nya tights var perfekta och det var riktigt härligt att springa fram mellan snötyngda grenar... Underbart! Sedan en timmes hård styrketräning med fria vikter och sedan jogg hem igen på lite tyngre ben :)

Äldre bild på Lyra:

Pass 1 avklarat!

Då är det gott med kaffe och macka. Snart genomgång och lunch. Ska ta en buss och hämta vår bil från verkstan, den har gått lite dåligt men tydligen var det bara fukt på tändstiften, ingen kostnad - tjohoooo!


Åhhhh....

....mina nya vinterlöpartights ligger och blänger på mig men jag har nyss kommit hem och har två glas vin i kroppen. Kanske imorgon för jag är verkligen sugen på att dra på mig dem och damma iväg efter snötäckta stigar! Dagen har varit bra, mycket prat och en hel del skratt. Imorgon fortsätter rektorsutbildningen med att jag undervisar i förvaltningsrätt i fyra timmar. Sedan ska jag hämta vår bil hos verkstaden, den verkar inte må helt bra...Tror att det beror på kylan men vi får väl se. Snälla snälla snälla, låt det inte bli dyrt så här i juletider... God natt alla söta!

Lång dag!

Åkte hemifrån före kl 8 idag men jag har fortfarande en middag att närvara vid innan jag kan åka hem. Puh.

Har gjort några ärenden (bl a köpt julblommor, ljus och en fin present till mor som fyller år på fredag) och därefter förberett morgondagens undervisning.

Nu har jag bara 16 timmars undervisning kvar... Jag håller andan, sväljer och simmar vidare...


Natti...

...efter ännu en jobbkväll. Var iväg och tränade mina stortjejer också. Var med en hel del själv och det är alltid kul. Jag älskar handboll. 23 undervisningstimmar kvar denna vecka!


Varm i hjärtat...

...blir man av såna här presenter från ett handbollsbarn. Tack såå mycket!!!


Soluppgång i Skåne

Sista morgonen.


RSS 2.0